Czech

German

English

Spanish

French

Greek

Italian

Dutch

Portuguese

SwedishΧρόνος να λυθούν τα προβλήματα δοντιών home page

 

 

«Ακόμη και τα μαργαριτάρια είναι σκοτεινά πριν από τη λευκότητα των δοντιών του."

William R. Alger
Χρόνος να λυθούν τα προβλήματα δοντιών

 

 

 Dental care. Χρόνος να λυθούν τα προβλήματα δοντιών.

Το ορατό μέρος ενός δοντιού, διαφορετικά γνωστό ως κορώνα, είναι μόνο μια μικρή μερίδα του συστήματος διαβίωσης. Η κορώνα αποτελείται από το σμάλτο, η σκληρότερη ουσία που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Είναι κόκκαλο που έχει εμπλουτιστεί με τα μεγάλα ποσοστά του ασβεστίου. Εκείνο το � s γιατί οι άνθρωποι που πίνουν τα μέρη του γάλακτος ή παίρνουν τα συμπληρώματα ασβεστίου έχουν τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια. Το σμάλτο είναι το παχύτερο στην κορώνα, και λεπτύτερο κοντινό οι ρίζες των δοντιών.

Τα μόνιμα δόντια είναι το δεύτερο σύνολο δοντιών που θα διαρκέσει το υπόλοιπο της ζωής σας. Τείνουν να είναι πιό κίτρινοι (και όχι μόνο λόγω του καφέ) και είναι εξαιρετικά σκληροί. Το τελικό σύνολο δοντιών αποτελείται από 32 δόντια, ή 16 σε κάθε σαγόνι. Υπάρχουν δύο κεντρικά incisors για το δάγκωμα, δύο πλευρικά incisors για το δάγκωμα, δύο canines για λυσσασμένο και την κοπή, τέσσερα premolars για το μάσημα, και έξι τραπεζίτες για το μάσημα.

Οι νέες εξελίξεις περιλαμβάνουν την εμφύτευση των τεχνητών δοντιών ή των δεσμευτικών θέσεων στις γόμμες ή τη γνάθο αντιβιοτική ίνα για την περιοδοντική ασθένεια χειρουργική επέμβαση καναλιών ρίζας, μια διαδικασία που βελτιώνει τον πόνο επιτρέποντας στα δόντια για να παραμείνει σε ισχύ και σχεδόν ανώδυνα λέιζερ στις οδοντικές κοιλότητες επισκευής, συνήθως που καθιστούν την τοπική αναισθησία περιττή.

Εάν έχετε μια μικρή οδοντική γέφυρα ή μερικές οδοντοστοιχίες (μετακινούμενος τύπος), τα μοσχεύματα θα είναι μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση. Τα μοσχεύματα είναι μια εναλλακτική λύση σε μια σταθερή γέφυρα. Το μόσχευμα θα διαρκέσει μια διάρκεια ζωής, αλλά η κορώνα πάνω από το θα διαρκέσει δέκα έως δεκαπέντε έτη.

Τα μοσχεύματα τοποθετούνται χειρουργικά στο κόκκαλο σαγονιών σας ενώ κάτω από την αναισθησία. Είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία όταν η τοποθέτηση πολλών μοσχεύματα. Δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία είναι χειρουργική, είναι πολύ σημαντικό στην έρευνα και βρίσκει έναν καλά πιστωμένο καλλυντικό οδοντίατρο ότι είστε άνετοι με. Για μερικούς ανθρώπους υπάρχει ποικίλος ταλαιπωρία ή πόνος βαθμών, οι οποίοι υποχωρούν στις μερικές ημέρες. Όπως με τους παρόμοιους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων, ο μωλωπισμός και η δευτερεύουσα δύναμη διόγκωσης αναπτύσσονται επίσης αμέσως μετά από τη διαδικασία.

Όταν ελλείπων ένα δόντι, ο καλλυντικός οδοντίατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα βατραχοπέδιλο για να γεμίσει το διάστημα. Ένα βατραχοπέδιλο είναι ένα ψεύτικο δόντι για να πάρει προσωρινά τη θέση ενός ελλείποντος δοντιού προτού να τοποθετηθεί η μόνιμη κορώνα στο μόσχευμα. Ένα βατραχοπέδιλο μπορεί να συνδεθεί μέσω είτε ενός καλωδίου είτε ενός πλαστικού κομματιού που ταιριάζει στη στέγη του στόματός σας. Τα βατραχοπέδιλα προορίζονται να είναι μια προσωρινή λύση αναμένοντας τη μόνιμη κορώνα που τοποθετείται στο μόσχευμά σας.

Οι σύνθετες οδοντικές γαρνιτούρες ρητίνης δημιουργήθηκαν ως εναλλακτική λύση των παραδοσιακών οδοντικών γαρνιτουρών μετάλλων. Οι γαρνιτούρες δοντιών που χρωματίζονται για να μοιάσουν με ένα φυσικό δόντι είναι γνωστές ως σύνθετη ρητίνη που οι οδοντικές γαρνιτούρες, αποτελούνται από μια πλαστική οδοντική ρητίνη. Οι σύνθετες οδοντικές γαρνιτούρες ρητίνης είναι ισχυρές, ανθεκτικές, και κάνουν για ένα πολύ φυσικό χαμόγελο κοιτάγματος. Πολλά οδοντικά ασφαλιστικά σχέδια καλύπτουν τη χρήση τους.

Εάν έχετε μια κοιλότητα σε ένα δόντι, οι σπασμένες γαρνιτούρες, οι γαρνιτούρες υδραργύρου, ή οι γαρνιτούρες αμαλγαμάτων, αυτός ο τύπος οδοντικής πλήρωσης αξίζει πραγματικά με τον οδοντίατρό σας. Οι γαρνιτούρες υδραργύρου ή οι γαρνιτούρες αμαλγαμάτων μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με τις πολύ ελκυστικότερες χρωματισμένες γαρνιτούρες. Αυτές οι γαρνιτούρες ενισχύουν πραγματικά το δόντι σας πέρα από το επίπεδο που είχε με τις γαρνιτούρες αμαλγαμάτων.

Δεν υπάρχει κανένας γνωστός κίνδυνος υγείας τις σύνθετες γαρνιτούρες. Εάν μια τέτοια πλήρωση δεν πρόκειται να είναι αρκετή να προστατεύσει το χαλασμένο δόντι σας, ή εάν το σμάλτο δοντιών σας είναι λεπτό και θα σπάσει εύκολα, ή εάν το δόντι σας είχε ένα κανάλι ρίζας που αποδυνάμωσε τον όρο δοντιών σας, το δόντι σας μπορεί να απαιτήσει την πρόσθετη προστασία όπως μια κορώνα.

Δεδομένου ότι γερνάμε, οι πολύτα από εμάς βρίσκονται με τα δόντια που δεν είναι πλέον δομικά υγιή. Τα κανάλια ρίζας, οι χαμένες γαρνιτούρες, η αποσύνθεση κάτω από μια πλήρωση, η σμίλευση και το ράγισμα του σμάλτου είναι όλα τα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν στις ατέλειες μεγάλης κλίμακας στην επιφάνεια ενός δοντιού. Όταν η ολόκληρη επιφάνεια του δοντιού είναι ένα πρόβλημα, αλλά το σύστημα ρίζας είναι άθικτο, μια δύναμη κορωνών είναι ακριβώς τι οι διαταγές οδοντιάτρων.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι κορώνες χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν ένα πραγματικό ελλείπον δόντι. Αυτές οι κορώνες δένονται στα δόντια από κάθε πλευρά, με ένα τμήμα γεφυρών που συνδέει τις δύο κορώνες. Αντί των γεφυρών, τα ενιαία οδοντικά μοσχεύματα δοντιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν που εξαλείφουν την ανάγκη για τις κορώνες.

Να είστε βέβαιος να συζητήσει με τον καλλυντικό οδοντίατρό σας ότι το χρώμα τσιμέντου που χρησιμοποιείται για τη μόνιμη κορώνα σας θα είναι το ίδιο όπως χρησιμοποιείται για την προσωρινή κορώνα σας. Μια δοκιμή στην κόλλα χρησιμοποιείται για αυτόν το λόγο. Το χρώμα του τσιμέντου έχει επιπτώσεις στο γενικό χρώμα μιας κορώνας πορσελάνης, έτσι αυτό πρέπει να συζητηθεί πολύ πριν να τοποθετηθεί η προσωρινή κορώνα σας.

Χρόνος να λυθούν τα προβλήματα δοντιών. Dental care.


Όροι σε αυτήν την σελίδα

Καπλαμάς


Οδοντικά μοσχεύματα


Οδοντικές γαρνιτούρες


Οδοντοστοιχίες


αναισθησία


γέφυρα


λεύκανση δοντιών


οδοντικές κοιλότητες


οδοντική κορώνα


πορσελάνη


στοματολογία


Right degree as basic for whole life


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Dental care ονομασμένος Χρόνος να λυθούν τα προβλήματα δοντιών είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Dental care. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Dental care στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Service Association of America, Dental care office.