Czech

German

English

Spanish

French

Greek

Italian

Dutch

Portuguese

SwedishΚατανόηση της εμμηνόπαυσης home page

 

 

 Κατανόηση της εμμηνόπαυσης

Woman health. Κατανόηση της εμμηνόπαυσης.

Τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Καθώς τα επίπεδα ορμονών πέφτουν, το σχέδιο μιας γυναίκας της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας γίνεται συνήθως ανώμαλο. Πολλές γυναίκες ζουν τις ελαφριές, πηδημένες ή πρόσφατες περιόδους για αρκετούς μήνες σε ένα έτος πριν από τη στάση περιόδων τους συνολικά. Μερικές γυναίκες μπορούν να δοκιμάσουν την βαρύς-από-κανονική αιμορραγία. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιηθεί ότι έως ότου η εμμηνόπαυση είναι πλήρης, μια γυναίκα μπορεί ακόμα να γίνει έγκυος ακόμα και όταν οι περίοδοι είναι ελαφριές ή λειμμένες.

Μια γυναίκα μπορεί να έχει τις ανώμαλες περιόδους γιατί αρκετοί μήνες στα έτη πριν από τις περιόδους της σταματούν τελικά. Οποιαδήποτε κολπική αιμορραγία που αναπτύσσεται μετά από ένα έτος καμίας περιόδου είναι ανώμαλη και πρέπει να αξιολογηθεί από έναν γιατρό.

Ο ύπνος συχνά ενοχλείται από τις νυχτερινές καυτές λάμψεις. Μια μακροπρόθεσμη έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στις αλλαγές στις διαθέσεις και τις συγκινήσεις. Οι χημικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης δεν αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. Εντούτοις, πολλές γυναίκες δοκιμάζουν σημαντική ζωή αλλάζουν κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας τους συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών εμμηνόπαυσης και ύπνου, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο την κατάθλιψη.

Πριν από την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά επίθεσης και κτυπήματος καρδιών από τους άνδρες. Μετά από την εμμηνόπαυση, εντούτοις, το ποσοστό καρδιακών παθήσεων στις γυναίκες συνεχίζει να αυξάνεται και είναι ίσο με αυτού των ανδρών μετά από την ηλικία 65.

Επειδή οι γυναίκες μπορούν ακόμα να γίνουν έγκυες ενώ είναι perimenopausal, οι γιατροί μπορούν να κάνουν μια δοκιμή εγκυμοσύνης όταν οι περίοδοι μιας γυναίκας γίνονται ανώμαλες, σπάνιες ή ελαφριές. Σε μερικές περιπτώσεις, μια εξέταση αίματος για τα επίπεδα θυλάκιο-υποκινώντας ορμόνης (FSH) μπορεί να συστηθεί. Τα επίπεδα FSH είναι κανονικά υψηλά στην εμμηνόπαυση, τόσο τα υψηλά επίπεδα FSH μπορούν να βοηθήσουν να επιβεβαιώσουν ότι μια γυναίκα είναι στην εμμηνόπαυση.

Κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι γιατροί συστήνουν συχνά μια μέτρηση πυκνότητας κόκκαλων. Το αποτέλεσμα της δοκιμής μερικές φορές θα ανιχνεύσει την πρόωρη οστεοπόρωση. Συχνότερα το αποτέλεσμα χρησιμοποιείται ως βασική γραμμή για να συγκρίνει το ποσοστό απώλειας κόκκαλων στο μέλλον.

Μια άλλη δοκιμή είναι ενδομήτρια βιοψία. Μια ενδομήτρια βιοψία είναι μια διαδικασία γραφείων στην οποία ένα μικροσκοπικό κομμάτι του ενδομήτριου ιστού από μέσα από τη μήτρα λαμβάνεται και εξετάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο για τα σημάδια του καρκίνου. Αυτή η δοκιμή μπορεί να γίνει όταν έχει μια γυναίκα την ανώμαλη, συχνή ή βαριά αιμορραγία, αλλά δεν συστήνεται συνήθως ως δοκιμή για την εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό γεγονός και δεν μπορεί να αποτραπεί. Τα φάρμακα, η διατροφή και η άσκηση μπορούν να αποτρέψουν ή να αποβάλουν μερικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να βελτιώσουν την ποιότητα μιας γυναίκας της ζωής καθώς γίνεται παλαιότερη.

Το οιστρογόνο που λαμβάνεται ως χάπι ή που εφαρμόζεται στο δέρμα ως μπάλωμα μπορεί να μειώσει τις καυτές λάμψεις, τις διαταραχές ύπνου, τις αλλαγές διάθεσης και την κολπική ξηρότητα. Το οιστρογόνο μπορεί να οριστεί μόνο όταν μια γυναίκα δεν έχει πλέον τη μήτρα της. Ένας συνδυασμός οιστρογόνου και προγεστερόνης χρησιμοποιείται όταν έχει ακόμα μια γυναίκα τη μήτρα της. Η προγεστερόνη είναι απαραίτητη για να ισορροπήσει την επίδραση του οιστρογόνου στη μήτρα και να αποτρέψει τις αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν στο μητρικό καρκίνο.

Τα φάρμακα όπως το venlafaxine (Effexor) και το paroxetine (Paxil) είναι συχνά η πρώτη επιλογή για τις γυναίκες με τις καυτές λάμψεις που δεν είναι στη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών. Ανακουφίζουν τα συμπτώματα των καυτών λάμψεων σε 60% των γυναικών.

Όλες οι μετεμμηνοπαυστικές γυναίκες που έχουν οστεοπόρωση ή είναι σε κίνδυνο οστεοπόρωσης πρέπει να πάρουν τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμινών d. Η συνηθισμένη συνιστώμενη συμπληρωματική δόση είναι 1.000 χιλιοστόγραμμα του ανθρακικού άλατος ασβεστίου (που λαμβάνεται με τα γεύματα) ή του κιτρικού άλατος ασβεστίου καθημερινά. Είναι καλύτερο να ληφθεί αυτό ως 500 χιλιοστόγραμμα δύο φορές την ημέρα. Οι γυναίκες χρειάζονται επίσης 800 διεθνείς μονάδες της βιταμίνης d καθημερινά.

Το Etidronate (Didronel), alendronate (Fosamax) και άλλα παρόμοια φάρμακα είναι τα αποτελεσματικότερα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για και να προλάβουν και να θεραπεύσουν την οστεοπόρωση. Αυξάνουν την πυκνότητα κόκκαλων και μειώνουν τον κίνδυνο σπασιμάτων.

Το φάρμακο Raloxifene (Evista) έχει μερικά από τα ευεργετικά αποτελέσματα του οιστρογόνου χωρίς τον αυξανόμενο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Είναι αποτελεσματικό στην οικοδόμηση της δύναμης κόκκαλων και την παρεμπόδιση των σπασιμάτων.
Οι αλλαγές διατροφής μπορούν να έχουν επιπτώσεις στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Η εμμηνορροϊκή ανακύκλωση στις γυναίκες προκύπτει από μια σύνθετη αλληλεπίδραση των αναπαραγωγικών ορμονών που ξεχύνονται σαν θάλασσα και υποχωρούν στα διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια ενός περίπου σεληνιακού μήνα (28 ημέρες).

Πολλές γυναίκες περνούν μέσω του κύκλου μετά από τον κύκλο, μακάρια απληροφόρητο της αύξησης και της πτώσης αυτών των ορμονών εκτός από κατά τη διάρκεια το συγκεκριμένο αρκετές ημέρες της αιμορραγίας. Τόσο πολλοί όπως το ένα τρίτο των γυναικών, εντούτοις, υφίσταται τα δυσάρεστα συμπτώματα που συσχετίζουν με τις ορμονικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια ειδικά των τελευταίων 7 έως 14 ημερών του μηνιαίου κύκλου τους. Για ίσως 1 σε 10 αυτών των γυναικών, τα συμπτώματα--αποκαλούμενο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή PMS--τους ενοχλήστε σχεδόν κάθε μήνα, ενώ άλλες γυναίκες υποφέρουν μόνο περιοδικά.

Τόσο γιατί μερικές γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από άλλες, και τι μπορούν αυτές οι γυναίκες να κάνουν για να σταματήσουν PMS από τη διακοπή των ζωών τους; Η απάντηση μπορεί να βρεθεί στη διατροφή και τις φυσικές θεραπείες υγείας.

Η έρευνα προτείνει τα συμπτώματα ότι PMS προκύπτουν συχνότερα στις γυναίκες με τα υψηλά επίπεδα του οιστρογόνου αίματος έναντι της προγεστερόνης. PMS θα μπορούσε ενδεχομένως να αναφερθεί ως δηλητηρίαση οιστρογόνου. Εντούτοις, υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι να εξεταστεί μια τέτοια δυσαναλογία και να αποτραπούν και να υπερνικηθούν τα συμπτώματα PMS.

Πολλές γυναίκες δέχονται το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ως γεγονός της ζωής και υποφέρουν μόνο μέσω του, αλλά υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες διαθέσιμες για να βοηθήσουν να αποτρέψουν και να μεταχειριστούν τους πόνους και τους πόνους PMS. Όπως όλα τα ζητήματα υγείας, παίρνει ακριβώς την αναγνώριση που μπορείτε να βοηθήσετε να ελέγξετε τον τρόπο που αισθάνεστε με το δόσιμο του σώματός σας τι χρειάζεται.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο foumal του αμερικανικού κολλεγίου της διατροφής οι ερευνητές καθόρισαν ότι μια ανεπάρκεια μαγνήσιου έχει συνδεθεί με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο μόνο ή σε σχέση με με τις ανεπάρκειες του ψευδάργυρου, του λινελαϊκού οξέος και των βιταμινών Β (κυρίως B6).

Προκαλείται από τις κανονικές αλλαγές στον ιστό στηθών σχετικό με τις μηνιαίες διακυμάνσεις στα επίπεδα οιστρογόνου και προγεστερόνης, τα οποία αναγκάζουν τους αδένες και τους αγωγούς στο στήθος για να διευρύνουν. Κατά συνέπεια, τα στήθη γίνονται πρησμένα, επίπονα, τρυφερά, και άμορφα. Για πολλές γυναίκες, αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται ως τμήμα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και εξαφανίζονται συνήθως κατά τη διάρκεια ή μετά από της εμμηνόρροιας.

Εάν έχετε τα εμμηνορροϊκά προβλήματα, μπορείτε να είστε σε θέση να τα ανακουφίσετε με τη διατροφή. Οι επιστήμονες από καιρό ξέρουν ότι τα τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν το θηλυκό οιστρογόνο ορμονών, έχοντας επιπτώσεις στην εμμηνόρροια, και ότι οι υδατάνθρακες συνδέονται έντονα με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS). Τώρα η έρευνα αποκαλύπτει εκπληκτικές νέες ενδείξεις για το πώς ορισμένες τρόφιμα και θρεπτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του μαγγάνιου, και ειδικά του διαιτητικού λίπους και της χοληστερόλης, μπορούν να επηρεάσουν την εμμηνόρροια.

Chlorella ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προωθεί την υγεία εντέρων, βοηθά να αποτοξινώσει το σώμα, ανακουφίζει τα πεπτικά και δωδεκαδακτυλικά έλκη, παλεύει τη μόλυνση, και βοηθά να αντιδράσει στην ταλάντευση κούρασης και διάθεσης που συνδέεται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) και perimenopause.
Κατανόηση της εμμηνόπαυσης. Woman health.


Ορισμοί και όροι

Chlorella


PMS


Perimenopause


Ανησυχία


Εμμηνόπαυση


Οιστρογόνο


Προγεστερόνη


βιοψία


κατάθλιψη


κλιμακτήριος


οιστρογόνο


ορμόνη


οστεοπόρωση


πίεση


προγεστερόνη


προεμμηνορροϊκό σύνδρομο


τεστοστερόνη


Right degree as basic for whole life


 

 

 

 

 

Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Woman health ονομασμένος Κατανόηση της εμμηνόπαυσης είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Woman health. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Woman health στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Service Association of America, Woman health office.